Tuesday, November 07, 2006

Σώστε τον Σαντάμ!

Φυσικά είναι ιερός ο αγώνας που δίνεται για την σωτηρία από την φρικτή θανατική ποινή ενός ανήλικου στο Τέξας, ενός αντιφρονούντος στην Νιγηρία, ενός απλού κλέφτη στο Ιράν ή στην Κίνα. Πόσοι όμως ιδεολόγοι της βολής, πόσοι εκλεκτικοί της ευαισθησίας θα ανελάμβαναν εκστρατεία για την αποτροπή της εκτέλεσης, και μάλιστα με απαγχονισμό, ενός τέρατος όπως ο Σαντάμ;
Τα θύματα της θανατικής ποινής διαφέρουν κατά τις πράξεις τους, το ηθικό τους ποιόν, την αληθή ή κατασκευασμένη ενοχή τους. Είναι όμως όλα ίδια ενώπιον της βαρβαρότητας της θανατικής ποινής.
Όπως θα έλεγε και η Μαφάλντα: από αυτό το ταπεινό ιστολόγιο, με τις ασθενείς ημών δυνάμεις απευθύνουμε έκκληση στους μεγάλους ταγούς, στους παγκόσμιους ηγέτες και λοιπούς μάστερς οβ δε γιούνιβερς.

Σώστε τον Σαντάμ!

buzz it!

posted by Αθ. Αναγνωστoπουλος at 13:58

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Η θανατική ποινή δεν είναι απόδοση δικαιοσύνης. Είναι πράξη εκδίκησης.

Ο Roark είμαι.

7/11/06 15:27  
Blogger Αθ. Αναγνωστoπουλος said...

Μα την αλήθεια θα προτιμούσα να τον τάιζαν στο έξαλλο πλήθος. Πιο τίμιο θα ήταν.

7/11/06 15:36  
Blogger S G said...

δεν ειμαι σιγουρος αν τελικα θα γινει. θα μου φαινοταν λιγο εξωφρενικο οποιοσδηποτε ευρωπαιος να δεχτει αυτο το πραμα...

7/11/06 21:49  
Anonymous Anonymous said...

einai pio polu anhsuxitiko pou o Bush einai akoma proedros ths Amerikhs para ti 8a apoginei o Sadam pou telika mallon to paixnidi twn amerikanwn epaize..

8/11/06 19:34  
Blogger Policritos said...

Πιστεύω ότι τελικά δεν θα τον εκτελέσουν. Οι σκοπιμότητες της θανατικής ποινής έχουν άλλες διαστάσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ και άλλες στο παγκόσμιο πολιτικό παιχνίδι και η αμερικανική ηγεσία, στο βαθμό που θα εξακολουθεί να ελέγχει τις εξελίξεις στο Ιράκ, δεν έχει κανένα λόγο να αντιπαρατεθεί με την Ευρώπη για ένα καμένο πια χαρτί.

21/11/06 23:44  

Post a Comment

<< Home


είδαν φως και μπήκαν