Sunday, December 03, 2006

Ίνα εν ώσι...




Γιατί εκεί που τελειώνουν τα παγώματα/ξεπαγώματα και οι εκτροχιασμοί, οι Φινλανδοί επίτροποι και οι Βρετανοί γελωτοποιοί, οι τελωνειακές ενώσεις και οι εμπορικοί κανονισμοί, αρχίζει η Υψηλή Πολιτική...

buzz it!

posted by Αθ. Αναγνωστoπουλος at 21:39

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Η αλήθεια είναι ότι το Βατικανό έδωσε μαθήματα διπλωματίας. Εμφανίστηκε ως προστάτης των ορθοδόξων και της Χριστιανοσύνης γενικά, και ταυτόχρονα διέλυσε το κλίμα που είχε δημιουργηθεί στην Τουρκία εναντίον του. Ταυτόχρονα ενίσχυσε την Ευρωπαϊκή πολιτική της Τουρκίας, αφού τους έβαλε σε δοκιμασία, που όμως ήταν όση ακριβώς μπορούσαν να αντέξουν. Μπόρεσαν έτσι η Τούρκοι να προβάλουν ένα πολιτισμένο προφίλ με τους ελάχιστους κραδασμούς, και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Το μέλλον θα δείξει αν η επίσκεψη θα έχει ουσιαστικό αντίκρυσμα.

6/12/06 14:58  
Anonymous Anonymous said...

Όπως τα λέει ο Μιχάλης είναι.

Το ταξίδι θεωρήθηκε μεγάλη προσωπική επιτυχία για τον Ποντίφηκα, τουλάχιστον απ'τα ιταλικά ΜΜΕ (που είναι όμως τα φερέφωνα των πολιτικών του Βατικανού στην Ευρώπη).

Εννοείται πως σε ιδεολογικό-θεολογικό επίπεδο οι διαφορές συνεχίζουν να είναι αγεφύρωτες καθώς ο Πέτρος έχει «τα κλειδιά», ενώ ο Ανδρέας την όρεξη...

11/12/06 00:16  
Anonymous Anonymous said...

Και για περισσότερες πληροφορίες, επιτρέψτε μου να σας παραπέμψω στο δάνειο σχόλιό μου στον «Επικήδειο» του Θανάση επί τω θανάτω του Ετζεβίτ.

Π.Γ.

18/12/06 01:14  

Post a Comment

<< Home


είδαν φως και μπήκαν