Wednesday, January 03, 2007

Υπέρ της ελευθερίας επιλογής φύλου του τέκνου


Σκηνή πρώτη: Κλινική γονιμότητας.


Αυτή, αιδημόνως χαμηλοβλεπούσα, συντετριμμένη από το βάρος της ενοχής της. Αυτός, αγέρωχος επιφανειακά, το τσιγκελωτό του μουστάκι ίσα που μπορεί να κρύψῃ την ταραχή του. Μετά από έξι κορίτσια το πράγμα είναι πλέον σοβαρό.


Ρητορεύει η μόνη ελπίδα τους, ο από μηχανής ιατρός:

– Γεννηθήτω υμίν διάδοχος...


Σκηνή δεύτερη: Μαιευτήριο.


Ειδική μονάδα της Διεύθυνσης Προστασίας Κρατουσών Ηθικών Αντιλήψεων εισβάλλει αιφνιδιαστικά στο δωμάτιο όπου κοιμούνται η εξιλεωμένη μήτηρ, ο ευτυχής πατήρ και ο ανυποψίαστος διάδοχος.


Μιλάει ο επικεφαλής αστυνομικός:

– Θα ξαναδήτε τον διάδοχο μόλις τελειώσῃ το Γυμνάσιο, ποταποί εγκληματίες!

Σκηνή τρίτη: Γιάφκα με σερνικοβότανο.


Του ανταποκριτού μας


Νέα μεγάλη επιτυχία των διωκτικών αρχών σημειώθηκε χτες την νύχτα με την άριστα ωργανωμένη επιχείρηση εισβολής σε γιάφκα στο Σιρμπάνιον Αχαΐας. Στο εν λόγῳ άντρο του εγκλήματος δρούσε ανεξέλεγκτα επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας του απαγορευμένο φυτού «σερνικοβότανο». Κατασχέθηκαν περίπου 500 γραμμ. (τρία «ματσάκια», κατά την ονομασία της πιάτσας) του επικίνδυνου για τις κρατούσες ηθικές αντιλήψεις φυτού, τα οποία πρόκειται να καταστραφούν εντός των ημερών στην υψικάμινο. Η επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είναι γνωστή ως «κυρα-Φιλίτσα» και φέρεται να είναι άνω των 80 ετών, διέφυγε την σύλληψη. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Δεν πρόκειται φυσικά για κάποιο διεστραμμένο σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά για απλές, καθημερινές σκηνές της Ελλάδας των αρχών του εν Κυρίῳ έτους 2007:


Σύμφωνα με το άρ. 26 παρ. 1 Ν. 3305/2005 (ΦΕΚ Α΄ – 17/27 Ιανουαρίου 2005) «όποιος προβαίνει σε επιλογή φύλου για μη ιατρικούς λόγους..., τιμωρείται με ποινή κάθειρξης μέχρι δεκαπέντε (15) ετών».


Ευτυχείς και προπαντός υγιείς να σας συντροφεύσῃ όλους το νεογνό έτος!

buzz it!

posted by Αθ. Αναγνωστoπουλος at 19:27

2 Comments:

Blogger ο δείμος του πολίτη said...

Είσαι φοβερός. Πολύ ωραίο κείμενο. Πάντως ο Καρκαβίτσας στο "Ζητιάνο" του περιγράφει και πώς το αποκτάς από το στόμα της σκατζοχοιρίνας μαμάς που περπατά μέρες και μέρες για να ταΐσει το αρσενικό μωρό της και πρέπει ο μάγος να το πιάσει πριν εκείνο πέσει στο γη όταν το αφήσει από το στόμα η σκαντζοχοιρίνα μαμά.

4/1/07 21:29  
Blogger Αθ. Αναγνωστoπουλος said...

Τσ τσ τσ, κλασσική περίπτωση απρόσφορης απόπειρας του περιγραφόμενου εγκλήματος, αλλά μη φοβού, ο νομοθέτης έχει φροντίσει πριν από μας για μας...

8/1/07 22:40  

Post a Comment

<< Home


είδαν φως και μπήκαν